5 Adımda Satışlarınızı Artırın.

Profesyonel ürün fotoğrafları, detaylı ürün açıklamaları ve birkaç basit bilgi ile e-ticaret satış artırma yöntemleri nelerdir bunlardan bahsedeceğiz. Sitenizin ziyaret trafiği var ama bunlar satışa dönüşmüyor. Fiyatlarınız gayet iyi, sevkiyat işlemleriniz de sorunsuz. Buna rağmen hala çalışmalarınızın karşılığını alamıyorsanız yazımızı mutlaka okumalısınız. Çünkü sizin için satış artırmanın püf noktalarını paylaşacağız.

E-Ticaret satış artırma
E-Ticaret Satış Artırma

Türkiye’de 2017 yılında %4,1 olan online perakendenin toplam perakendeye oranı, 2018 yılında %5,3’e yükselmiştir. Kısacası, bu oranla Türkiye gelişmekte olan ülkelerin ortalamasını yakından takip etmektedir.

TÜSİAD E-Ticaret 2019 Raporu

1. Kişiselleştirilmiş Ürün Açıklamaları Yazın.

Kesinlikle tüm ürünlerinize aynı açıklamayı kopyalayıp yapıştırmayın. Zaman ayırın ve tüm ürünleriniz için benzersiz içerikler üretin. Ayrıca sadece ürününüzün kendisini anlatmak yerine satın alacak kişiye sağlayacağı faydalardan da bahsedin.

2. Ürün Fotoğraflarınızı İyileştirin.

Müşteri güvenini kazanmanın bir diğer yöntemi ise kaliteli ürün fotoğrafları yüklemekten geçiyor. Bu nedenle yüksek çözünürlükte, kaliteli ve net ürün fotoğrafları müşterinin ürünü tanımasını ve satın alacağı ürün ile bağ kurmasını sağlar.

E-ticaret ürün fotoğrafları ile ilgili daha fazla bilgi almak için E Ticaret Ürün Fotoğrafları Nasıl Olmalı? başlıklı yazımızı okuyun. E-ticaret satış artırma yöntemleri arasında yer alan profesyonel ürün fotoğraf çekimi hizmetini almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlk olarak e-ticaret sitenizdeki ürün fotoğraflarınızı kontrol edin ve düzenleyin. Daha sonra ürün açıklamaları alanında bilinmesi gereken tüm bilgileri müşterilerinizle paylaşın. Profesyonel ürün fotoğraflarınız ve detaylı ürün açıklamalarınız ile müşterinizin satın almaya doğru ilerleyeceğinden emin olabilirsiniz.

3. Kargo Bilgisi Ekleyin.

Ürünlerinizin kargo masraflarını ve gönderim süreni mutlaka belirtin. Ek olarak satın alınmış bir ürünün iade edilmesi durumunda yapılması gerekenlerle ilgili reçete oluşturun. Müşterileriniz paralarını hangi koşullarda geri alabileceklerini bilirlerse size daha çok güveneceklerdir.

4. Blog Ekleyin.

Blog yazmak, e-ticaret sitenize trafik çekmenin en iyi ve masrafsız yoludur. Satışta olan ürünleriniz hakkında içerik oluşturmak sizi daha profesyonel gösterecektir. Dikkat çekici veya net ürün fotoğraflarınızla blogunuzu hareketli tutun. En önemlisi güncel bir bloga sahip olun.

5. “Bize Ulaşın” Ekleyin.

Kendinizi görünür hale getirin. Müşterileriniz bir sorun olduğunda size kolayca ulaşabileceklerini bilsinler. Ayrıca bu şekilde müşterilerinizle siz de iletişim kuracaksınız.

Bir yanıt yazın